Oogsten:


Aardappelen rooien:

Aardappels worden sinds 2012 gerooid met een vierrijige zelfrijdende aardappelrooier met bunker. Deze machine is uitgerust met het zgn. “Varioweb” systeem, waarbij rijdend traploos gekozen kan worden tussen 0 en 100% benutting van de axiaalrollen. Alle toerentallen kunnen afgelezen en traploos geregeld worden. Ook beschikt de machine over een egelband en een lange afvoerband die ver in de kar geknikt kan worden voor het beperken van valhoogtes. Deze machine met een hoge capaciteit heeft afgelopen jaar bewezen onderscheidend te zijn in rooikwaliteit (gemiddeld zeer weinig blauwpunten)

 

Dorsen:

Dorsen van graan, graszaad, koolzaad, blauwmaanzaad, veldbonen, erwten enz. met een maaidorser op brede banden en een maaibord van 6 meter. Uitgerust met hakselaar en indien nodig met graszaaddoek of koolzaadmes.

 

Graszaad maaien:

Het maaien van graszaad  met GPS en een werkbreedte van 3 meter. De spoorbreedte van de trekker is hier precies op aangepast en de gestroomlijnde maaier heeft een zeer platte maaibalk en een hoge doorlaat voor zo weinig mogelijk zaadverlies.

 

Persen:

Voor het persen van hooi en stro gebruiken we twee persen voor kleine pakken en twee persen voor grote pakken. De kleine pakken kunnen eventueel per 8 verzameld en op de wagen gezet worden. De grote pakken met een maat van 1.20m breed en 0.70m hoog worden naar wens gesneden. De lengte is instelbaar. Ook het maken van “multibale” pakken behoort tot de mogelijkheden. Hierbij worden tot 6 pakken in een groot pak gebundeld. Laden, lossen en stapelen gebeurt zoals bij grote pakken en bij het gebruik kun je de mootjes van ongeveer 45 kilo gemakkelijk verslepen of verrijden met een steekkarretje. Voor het laden van grote pakken gebruiken wij twee trekkers met voorladers.


Rode uien rooien:

Voor het rooien van rode uien op ruggen kunnen we de aardappelrooier inzetten.



Suikerbieten en knolselderij:

Het rooien van suikerbieten en knolselderij gebeurt met een zesrijige Agrifac bunkerrooier.



Ook is het mogelijk de knolselderij met de aardappelrooier te rooien, zoals op de foto’s hieronder te zien is.